Seuraa meitä

MyHeritage lisää ilmaisen ominaisuuden DNA Matching

Kommentit1

Meillä on muutamia hyviä uutisia sukututkimusyhteisölle.

Kehitämme jatkuvasti uusi tapoja parantaa sukututkimusta uusimpien teknologisten innovaatioiden kautta. Eräs jännittävimmistä rintamista suvun historian on DNA ja tämän päivän julkistus heijastelee MyHeritagen suurta askelta tällä tärkeällä alueella.

DNA ja perinteiset sukututkimusmenetelmät, kuten sukupuut ja historialliset tiedot, kulkevat käsi kädessä. DNA voi joskus auttaa siinä, missä perinteinen tutkimus päätyy umpikujaan, koska perinteisen sukututkimukselta vaaditaan usein DNAn löytämän tarkan sukulaisuuden osoittamista.

Koska olemme tarjonneet DNA testaussarjoja muutaman vuoden — yhteistyökumppanien kautta — ja tulemme jatkamaan sitä edelleen, niimpä olemme kehittämässä uutta DNA Matching palvelua. Tämä palvelu tekee mahdolliseksi henkilöille, jotka ovat jo testanneet DNAnsa DNA testauspalvelun kautta (kuten 23andMe, Family Tree DNA ja AncestryDNA) nauttia MyHeritage’n poikkeuksellisista osumakyvyistä sukunsa historian tutkimuksessa ja saada enemmän arvoa jo ottamastaan DNA testistä. Kehotamme sellaisia käyttäjiä lataamaan heidän raaka DNA tiedon heidät testanneesta palvelusta (mikä on yksinkertaista) ja tuomaan tämän tiedon MyHeritage’lle nyt, joten kun julkaisemme DNA Matching palvelumme pian, he tulevat saamaan osumansa välittömästi ja ilmaiseksi. Myöhemmin  DNA Matching saattaa tulla ominaisuudeksi premium käyttäjille, mutta se tulee säilymään ilmaisena niille käyttäjille jotka lataavat heidän DNA tietonsa nyt.

Jos olet jo testannut DNAsi, voit ladata DNA raakatiedon MyHeritage’lle vierailemalla uudessa sukupuuprofiilin DNA välilehdessä. Pääset omaan DNA välilehteen klikkaamalla nimeäsi perhesivustosi oikeassa yläkulmassa ja menemällä profiiliisi.

Voit päästä oman DNA välilehden lisäksi myös sukulaistesi välilehteen sukupuusi vasemmasta paneelista, kuten aempana näytetään. Klikkaamalla linkkiä pääset DNA välilehteen profiilisivulla, minne DNA tieto voidaan ladata.

DNA välilehdellä seuraa ohjeita DNA tiedon lataamiseksi miltä tahansa luetelluista tuottajilta; ruksaa ruudut hyväksyäksesi käyttöehdot ja sitten klikkaa  ”Lataa DNA tieto”

DNA välilehti (klikkaa suuremmaksi)

DNA tietosi pysyvät yksityisenä ja turvassa MyHeritage’ssa.

Palvelumme hakee sitten osumat muiden henkilöiden kanssa, jotka jakavat DNAn kanssasi:sukulaisesi yhteisen esivanhemman kautta. Sinun on mahdollista katsella osumiesi sukupuita (poislukien elävät henkilöt),ja suodattaa osumasi yhteisten sukunimien tai maantieteellisin perustein kohdistaaksesi huomiosi olennaisimpiin osumiin. Tämä uusi teknologia tekee sinulle mahdolliseksi todentaa tai hylätä muun tyyppiset osumat (kuten Smart Matches™ ja Record Matches) ja yhdistää sinut uusien sukulaisten kanssa yhteistyöhön. Sinun hyötysi suunnattomasta kansainvälisestä 82 miljoonan rekisteröidyn käyttäjän käyttäjäkunnasta, sekä vielä 10 miljoonan rekisteröityneen Geni.com käyttäjän lisästä on saada osumia, joita et muutoin olisi saanut.

Alla vastaamme joihinkin avainkysymyksiin, jotka koskevat tätä julkistusta.

Miksi pitäisi ladata raaka DNA tietoni  MyHeritage’en?

Lataamalla tietosi, mahdollistaa sinun saavan lisäosumia moneen muuhun MyHeritage käyttäjään, jotka ovat testanneet heidän DNAnsa. Et tule häviämään mitään koska se on ilmaista ja pysyy ilmaisena niille, jotka lataavat DNAnsa tiedodot juuri nyt.

Voinko poistaa DNA tietoni MyHeritage’sta?

Kyllä. Voit poistaa DNA tiedot, jotka olet ladannut MyHeritage’en milloin tahansa.

Voinko ladata jonkun toisen henkilön DNA tiedot?

Sinä voit myös ladata niin monen sukulaisesi DNA tiedot kun haluat, niin monesta DNA testisarjasta kun haluat edellyttäen, että olet saanut heidän suostumuksensa. Tehdäksesi niin, vieraile sukulaisesi profiilissa sukupuussasi ja klikkaa DNA välilehteä (edellyttäen, että olet sivustonhoitaja).

Olen ladannut DNA raakatiedon, mutta en näe yhtään osumaa.

Tämä johtuu siitä, että olemme raporttien luonnin loppuvaiheessa. Ilmoitamme sinulle, kun kohdistaminen on valmis, hyvin pian.

Kuka pääsee käsiksi DNA tietoihin?

Vain sinä. Kukaan muu ei voi nähdä sitä ja kukaan muu ei saa edes tietää, että se on ladattu. Vain lataaja voi nähdä tiedon ja sinä voit poistaa sen milloin tahansa. Käyttäjällä, jolla on osuma DNAsi kanssa ei ole pääsyä DNA tietoihisi, eikä hän näe sähköpostiosoitettasi, mutta hän voi ottaa sinuun yhteyttä MyHeritage’n kautta.

Saako MyHeritage’lta muun tyyppisiä DNA raportteja?

Kyllä, tulevaisuuden suunnitelmissamme on tarjota etninisä/maantieteellisiä alkuperäraportteja. Nekin ovat ilmaisia käyttäjille, jotka lataavat DNA tietonsa nyt.

Kuinka lataan DNA tietoni MyHeritage’en?

Ladataksesi DNA raakatiedon, yksinkertaisesti kirjaudu sisään MyHeritageen, sitten klikkaa nimeäsi oikeassa yläkulmassa ja valitse ”Profiilini”. Sitten klikkaa DNA välilehteä profiilissasi, mistä näet selvät ohjeet. Jos tarvitset apua, niin ystävällinen Support team on paikalla auttaaksesi sinua puhelimessa tai sähköpostitse.

Mitä tehdä, mikäli et ole vielä testauttanut DNAtasi?

Ilmainen DNA Matching on lisätty henkilöille, jotka ovat  jo testauttaneet DNAnsa jossakin DNA testauspalvelussa. Mikäli et ole vielä testauttanut DNAtasi, voit tutustua suositeltuihin DNA testeihimme, jotka luotetut yhteistyökumppanimme toteuttavat,  ja tehdä tutkimuksesi kohteiden mukaisen valinnan. Huomaa kuitenkin, että DNA testit eivät ole ilmaisia. Kun DNA tuloksesi saapuvat voit ladata ne MyHeritage’en.

Vahvat osumateknologiat, joita olemme kehitelleet ovat usealta taholta arvostettu parhaimmiksi sukututkimusteollisuudessa. Olemme iloisia, kyetessämme lisäämään DNA Matching ominaisuuden vahvuuksiimme ja toivomme, että se tuottaa läpimurtoja sukuhistorianne taipaleelle.

Nauttikaa!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

  • Jukka Isokääntä


    26 elokuun, 2016

    Ei DNA testiä