One-to-Many kromosomiselain – parannuksia tehty

One-to-Many kromosomiselain – parannuksia tehty

One-to-Many kromosomiselain: Olemme, kuunnelleet käyttäjiemme palautetta herkällä korvalla ja tehneet heidän toivomiaan parannuksia juuri julkistettuun One-to-Many kromosomiselaimeen! Kolme uutta lisäystä helpottavat kromosomiselainsivujen käyttöä, antavat lisätietoa DNA-osumistasi ja tekevät DNA-osumiesi parissa työskentelemisen helpommaksi.

One-to-Many kromosomiselain: Näet vertailuryhmäsi koko ajan

Pöytäkone ja läppäri/tabletti: Sivulla, jolla valitset vertailuryhmään otettavat ja kromosomiselaimen pääsivulla, pysyvät valitsemasi vertailukortit kiinnitettynä sivun ylälaitaan, kun vierität sivua alaspäin. Tämän ansiosta näet koko ajan valitsemasi DNA-osumat ja kuhunkin liittyvän värin. Vertailuryhmän valintasivulla voit lukitussa ylätunnisteessa myös poistaa vertailuun valitsemiasi osumia.

Sivulla, jossa valitset vertailuryhmän, pysyvät DNA-osumakortit lukittuna sivun ylälaitaan, kun vierität sivua alaspäin.

Sivulla, jossa valitset vertailuryhmän, pysyvät DNA-osumakortit lukittuna sivun ylälaitaan, kun vierität sivua alaspäin.

Kiinnitetty rivi palvelee hyödyllisenä muistuttajana segmentin väreistä.

Kromosomiselaimen pääsivulla DNA-osumakortit pysyvät lukittuna, kun vierität sivua.

Kromosomiselaimen pääsivulla DNA-osumakortit pysyvät lukittuna, kun vierität sivua.

Uutta: Tarkastele DNA-osumaasi ja ota häneen yhteyttä suoraan One-to-Many kromosomiselaimesta

Kun, One-to-Many kromosomiselaimen pääsivulla, liikutat hiirtä DNA-osumakortin yläpuolella, ilmestyy sen oikeaan yläkulmaan kolme harmaata pistettä. Klikkaamalla sitä, saat esiin pudotusvalikon antaen sinulle kaksi mahdollisuutta: voit mennä DNA-osumat sivulle tarkastelemaan osumaa lähemmin (yhteiset sukunimet, jaetut etnisyydet ja paljon muuta) tai ottaa yhteyttä DNA-osumaasi. Ellei osumasi hallinnoi DNA kittiään itse, on sinulla mahdollisuus ottaa yhtettä kitin hallinnoijaan. Yhteydenotto DNA-osumiin on ilmaista.

Aiemmin kaiken tämän tekeminen suoraan kromosomiselaimesta ei ole ollut mahdollista.

DNA-osumakorteilla on uusia valintoja kromosomiselaimessa

DNA-osumakorteilla on uusia valintoja kromosomiselaimessa

Uutta: Merkintä trianguloiduista segmenteistä ”Tarkastele DNA-osumaa”-sivulla

Kolmas parannus on tehty ”Tarkastele DNA-osumaa”-sivulla. Olemme lisänneet merkinnän trianguloiden segmenttien olemassaolosta jaetun osuman viereen, jos niitä on sinun ja vertailussa olevan henkilön kanssa. Trianguloidut segmentit ovat sellaisia, jotka kaksi tai useampi DNA-osuma jakaa keskenään ja sen vuoksi on hyvin todennäköistä, että nämä segmentit on peritty samalta esivanhemmalta.

Voit, pöytäkoneella, liikuttaa hiirtä merkinnän (trianguloidun segmentin kuvake) yläpuolella ja katsoa, kuinka monta trianguloitujen segmenttien määrän. Kuvakkeen klikkaaminen siirtää sinut One-to-Many kromosomiselaimeen, jossa sinä, juuri tarkastelemasi DNA-osuma ja jaettu osumanne ladataan automaattisesti vertailuun. Näin voit tarkastella trianguloituja segmenttejä nopeasti ja tehokkaasti.

Uusi, trianguloitujen segmenttien merkintä ”Tarkastele DNA-osumaa”-sivulla

Uusi, trianguloitujen segmenttien merkintä ”Tarkastele DNA-osumaa”-sivulla

Tämän uuden merkinnän ansiosta voit nopeasti erottaa jaetuista osumista ne, joita kannattaa tutkia tarkemmin (ehdokkaana yhteisen esivanhemman jälkeläiseksi) ja ne, jotka siinä mielessä ovat vähemmän kiinnostavia.

Yhteenveto

Jotta voit käyttää One-to-Many kromosomiselainta ja monia muita innovatiivisia geneettisen sukututkimuksen ominaisuuksia MyHeritagessa, voit tilata oman DNA-pakkauksesi tai ladata DNA-tuloksesi toisesta yhtiöstä. Tehtyjen parannusten innoittajana on ollut käyttäjäyhteisömme ja meiltä on pyydetty näitä, kuten monia muita, joita olemme tehneet jo aikaisemmin. Toivomme näiden uusien ominaisuuksien olevan sinulle hyödyllisiä. Lähitulevaisuudessa teemme lisää parannuksia!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • Leena Hyvärinen

    2 huhtikuun, 2018

    Tämäpä yllätys oli! Olen ladannut datani MyHeritageen ja ihmetellyt, ettei ole mitään työkaluja aineiston käsittelyyn! Aika piilossa ovat, mutta kun nyt tiedän niitten olemassaolon, niin lähdenpä etsimään!