9 syytä aloittaa sukupuusi rakentaminen

Harkitsetko juuriesi tutkimista? Yritätkö suostutella sukulaista tai ystävää aloittamaan oman perhehistoriansa selvittämisen?

Tässä yhdeksän syytä miksi sinun – tai muiden – on tärkeää aloittaa tutustuminen omiin juuriin.

1. Kuningatar? Elvis? Kuka tietää, he saattavat olla kaukaisia serkkujasi. Saatat huomata olevasi sukua jollekin julkkikselle tai kuninkaalliselle!

2. Jätä perintö tuleville sukupolville. Haluatko antaa lapsillesi ja lastenlapsillesi jotakin jolla on merkitystä? Aloita perheesi muistojen ja tarinoiden tallentaminen heitä varten.

3. Dokumentoi omaa elämääsi osana elävää historiaa.

9 syytä aloittaa sukupuusi rakentaminen

4. Tieto on valtaa. Sen tietäminen, mistä tulet ja mikä on alkuperäsi voi olla merkityksellistä ja antaa sisältöä elämääsi.

5.  Sukututkimus voi olla terapeuttista – ja palkitsevaa – kun teet uusia löytöjä.

6. Perhehistoriasi tutkiminen voi auttaa sinua ymmärtämään, miksi perheesi, tänään, on sellainen kuin on.

7. Opit uusia asioita itsestäsi, historiallisista tapahtumista ja siitä ajasta, jossa esivanhempasi elivät.

8. Perheyhteyksien tietäminen sekä aikaisemmat sukupolvet voivat antaa lisää perspektiiviä elämääsi ja auttaa sinua tuntemaan, että sinulla on juuret. Saatat jopa löytää uusia esivanhempia ja aiemmin tuntemattomia, elossa olevia sukulaisia!

9. Dokumentoi menneisyytesi sukupuuhun. On helppoa ajatella, että muistot säilyvät ikuisuuden. Mutta on myös tärkeää jakaa ne sukulaisten kanssa, jotta hekin vaalivat niitä pitäen ne elävinä.

Eikö sinulla vielä ole sukupuuta? Aloita tänään ilmainen sukupuusi MyHeritagessa ja tallenna muistojasi verkossa.